Update ; Leebo in de Gevelbouw

Mooi artikel in de Gevelbouw over Leebo intelligente bouwsystemen!

Sinds maart vorig jaar is KeesJan Nieuwenhuis de trotse eigenaar van het in 1989 opgerichte Leebo Intelligente Bouwsystemen. Met de overname ging niet alleen een langgekoesterde persoonlijke wens in vervulling, ook waait er sindsdien een frisse en op continuïteit gerichte wind door de burelen van het Nieuwkuijkse bedrijf. Een klimaat waarin de ongeveer 25 specialisten van Leebo perfect kunnen doen waar ze sterk in zijn: het ontwerpen, produceren én monteren van complete prefab gevelsystemen op maat.

 

Libertas, de studentenhuisvesting aan de Vrydemalaan in Groningen.
 

Met een jarenlange ervaring in de metaalbranche is Nieuwenhuis helemaal op zijn plaats binnen Leebo. “Onze specialiteit is de vervaardiging van hoogwaardige spouwbladen, met als basis een koudgewalst stalen skelet”, zo klinkt het enthousiast. “Duurzame en circulaire producten die op verschillende manieren kunnen worden afgewerkt. Met keramiek en hout, maar ook met baksteen, cortenstaal, glas en onze LeeBond-panelen van aluminium composiet. Daarnaast levert Leebo met aluminium afgewerkte gevelbanden en luifels. Waar de klant ook voor kiest, in het eindresultaat komen prefab en high-end altijd samen. Daarvoor hebben we alles in huis. We verzorgen de complete uitvoering, vanaf het technisch ontwerp tot en met de vakkundige montage op locatie. En alles wat daartussen zit.”

Mooie toekomst

Als een kundige en ervaren gevelspecialist staat Leebo onder leiding van Nieuwenhuis een mooie toekomst te wachten. De actuele orderportefeuille is prima gevuld met een variatie aan mooie werken. Grote opdrachten, maar ook de wat kleinere. Recent nog rondde Leebo met succes een project af in Groningen. Hier tekende het bedrijf voor de complete afwerking van een studentenflat aan de Vrydemalaan. Een klus die werd geklaard met behulp van de duurzame en circulaire Hytect-tegel van Buchtal. “Een ander project dat we volgens plan in het voorjaar van 2023 gaan opleveren, is onze bijdrage aan de realisatie van een crossover langs de ringweg A10”, aldus Nieuwenhuis. “Een opdracht die zowel onze expertise als veelzijdigheid benadrukt.”  

Delen