• Touwslager 18 5253 RK Nieuwkuijk the Netherlands
  • +31 (0)73 - 513 29 50
  • info@leebo.nl
  • nl
  • en
Thermisch ontkoppeld staalframe
U bevindt zich hier: Home \ Nieuws \ Thermisch ontkoppeld staalframe
20 maart 2017 - 16:39, door , in Nieuws, Geen reacties

Slankere gevel met thermisch ontkoppeld staalframe

Om een koudebrug bij staalframebouw te voorkomen, moeten voor de profielen langs vaak extra isolatieplaten gemonteerd worden. Leebo en Schöck ondervangen dit door de profielen te ontkoppelen met staven van glasvezelcomposiet.

1 Schroefcup

Het staalframesysteem van fabrikant Leebo bestaat uit C- en U-profielen van gezet staal. De verbindingen worden gevormd door slimme schroefcups. Het systeem wordt ook veel toegepast voor vliesgevelsystemen, die kunnen worden afgewerkt met bakstenen, zelfreinigende keramische elementen of andere gevelbekleding.

2 Isolatieplaat voorlangs

Omdat de stalen profielen tot nu toe doorlopen over de hele doorsnee van de gevel, moet er behalve isolatiemateriaal tussen het frame vaak nog een plaat harde isolatie voorlangs. Aan de binnen- of de buitenkant. Dat voorkomt niet dat de Rc-waarde plaatselijk een dipje maakt, zoals opnamen met een warmtebeeldcamera feilloos laten zien.

3 Sandwichconstructie

In het nieuwe Thermoframe, dat Leebo en Schöck samen op de Bouwbeurs introduceerden, lopen de profielen niet langer door van voor naar achter, maar zijn ze ontkoppeld met staven van glasvezelcomposiet. Het gaat om de zogeheten Combar-staven van Schöck. Zo ontstaat feitelijk een sandwichconstructie.

4 Tot 140 meter hoogte

Door de ontkoppeling kan de isolatieplaat aan de binnen- of de buitenzijde achterwege blijven en wordt het gevelpakket zomaar 10 centimeter dunner. Zo kunnen die platen ook niet meer doorboord worden, zoals maar al te vaak gebeurt om zonneschermen, verlichting of beveiligingscamera’s te monteren, waardoor alsnog koudebruggen ontstaan. Met een Thermoframe van 24 centimeter dikte gevuld met steenwol en gekoppeld met combar-staven, kan een Rc waarde van > 6,5 K/W worden bereikt. En er kunnen, net als met haar voorganger, gevels worden opgetrokken tot zeker 140 meter hoogte.

Bron: Cobouw

Zie deze link voor meer informatie betreft de samenwerking tussen Schöck en Leebo.

Meer informatie over toepassingen met LeeFrame lichtgewicht constructies vind je hier.