• Touwslager 18 5253 RK Nieuwkuijk the Netherlands
  • +31 (0)73 - 513 29 50
  • info@leebo.nl
  • nl
  • en
Koudebrug Killer ThermoFrame®
U bevindt zich hier: Home \ Nieuws \ Koudebrug Killer ThermoFrame®
2 maart 2017 - 13:42, door , in Nieuws, Geen reacties

Terugblik 5 dagen BouwBeurs2017 met als BeursPrimeur; dé koudebrug killer ThermoFrame®

Het was, zeker wat de opkomst op de prachtige stand van Schöck betreft, een zeer drukbezochte beurs met een meer dan gemiddeld hoog niveau aan geïnteresseerde constructeurs – architecten – ontwerpers – studenten – vakmensen uit de bouwwereld. Absolute topper daarbij was de unieke oersterke wit getinte glasvezelcomposiet Combar®, voor de vele constructieve oplossingen welke getoond werden.

De Combar® glasvezelcomposiet koppelankers zijn óók de verbindende factor in ons eigen LeeFrame® prefab SFB staalframebouw, met thermische onderbreking, ook wel koudebrug killer genaamd, in het optimaal thermisch geïsoleerde ThermoFrame® systeem. Leebo Intelligente Bouwsystemen, heeft samen met Schöck Nederland deze fantastische oplossing ontwikkeld, met het Combar® glasvezelcomposiet koppelanker. Met als basis StaalFrameBouw (SFB) uitgevoerd in ThermoFrame® wordt een hoogwaardig geïsoleerd gevelsysteem opgebouwd uit lichtgewicht gerolvormd staal in C en U profielen. Met dit unieke systeem is Leebo Intelligente Bouwsystemen in staat om complete prefab ThermoFrame® gevelsluitende wandelementen te produceren, in combinatie met een oa baksteen – natuursteen – keramiek – aluminium – HPL cassettes.(zie toelichting hier)

Door deze oplossing kan volstaan worden met uitsluitend minerale wol in de kern van het samengestelde ThermoFrame® en kan de harde isolatieplaat aan de buitenzijde achterwege blijven om toch aan de vereiste Rc waarde te voldoen. De oplossing is des te handiger omdat de buitengevel bekleding nu direct verankerd kan worden op de stalen profielen en niet meer door de koudebrug – isolatieplaat hoeft te worden verankerd.
Deze oplossing loopt ver voor op de strenger wordende eisen van isolatie zonder dat er verborgen verliezen optreden als gevolg van thermische onderbrekingen (koudebruggen) in de isolatieplaat en de voordelen van een slank lichtgewicht geïsoleerd systeem, kortom een beter rendement uit de toegepaste isolatie. Een ThermoFrame® elementdikte van 24cm, met steenwol, wordt een Rc waarde van > 6,5m2 K/W gehaald en kan zelfs een bouwhoogte van > 140m1 mét willekeurige gevelafwerking worden gerealiseerd.

Herman A. Arts namens voor en door Leebo Intelligente Bouwsystemen te Nieuwkuijk – woensdag 1 maart ’17