• Touwslager 18 5253 RK Nieuwkuijk the Netherlands
  • +31 (0)73 - 513 29 50
  • info@leebo.nl
  • nl
  • en
Dynamisch stenen gevel speelveld
U bevindt zich hier: Home \ Nieuws \ Dynamisch stenen gevel speelveld
7 januari 2016 - 10:45, door , in Nieuws, Geen reacties

Dynamisch stenen gevel speelveld.

In de nieuwe Stedenbouw staat het project Alexanderhof uitgelicht.

Geen voegen
Kenmerkend voor het ontwerp van Het Alexanderhof zijn de langgerekte gevels, die zo veel mogelijk als één geheel moeten doorlopen. Het LeeBrick®-systeem van Leebo leent zich hier uitstekend voor.

Open deze link naar Stedenbouw online.
Het stuk is te lezen in Stedenbouw Jaargang 67 | editie 733 2015 vanaf pagina 39.

Bouwinfo
Opdrachtgever/eigenaar Woonstad, Rotterdam
Ontwikkeling, ontwerp,engineering, bouw Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV, Raamsdonksveer
Installaties Hoffman Elektro, Bergambacht (E), KIN installatiebedrijf, Rijen (W), KWB, Boxtel (zwembadinstallaties)
Bouwperiode februari – december 2015
Bouwkosten D&B 9,2 mln (excl BTW, index 2016)

Projectinfo
Buitengevel HET ALEXANDERHOF bijna gereed
Terwijl in sportcomplex Het Alexanderhof nog hard gewerkt wordt aan de afbouw en zwembadinstallaties, legt Leebo Intelligente Bouwsystemen de laatste hand aan de buitengevel. De gevelspecialist past zo’n 250 geprefabriceerde baksteenpanelen toe, die naadloos aansluiten op de visie van de architect.

“Via Vaessen Architecten en Ingenieurs kwamen we in aanraking met dit project”, vertelt hoofd calculatie/verkoop Jan Couwenberg van Leebo. “Zij waren gecharmeerd van onze prefab geveloplossingen en vroegen ons om mee te denken in een esthetisch en functioneel gevelontwerp voor Het Alexanderhof. In een bouwteam met de architect en aannemer Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V. kwamen we tot een maakbaar ontwerp.” Leebo voert de engineering en realisatie van de gevel uit in opdracht van de aannemer.

Geen voegen
Kenmerkend voor het ontwerp van Het Alexanderhof zijn de langgerekte gevels, die zo veel mogelijk als één geheel moeten doorlopen. Het LeeBrick®-systeem van Leebo leent zich hier uitstekend voor. Couwenberg legt uit: “LeeBrick® is ons gepatenteerde prefab bouwsysteem waarin we gevelstenen zonder gebruik van metsel- en voegmortel toepassen. Het systeem omvat kant-en-klare panelen, opgebouwd uit bakstenen en een systeemprofiel van koud gevormd staal dat wij zelf produceren. In dit profiel zitten metalen rails met lipjes waarin we de stenen klikken. In de stenen zitten twee sleufjes, die tijdens het fabricageproces in de steenfabriek zijn aangebracht. Doordat de gevel voegloos is uitgevoerd, slaat deze niet uit. Bovendien is de gevel eenvoudig te demonteren en hergebruiken.” Naast de gevels voorziet Leebo ook de plafonds van het LeeBrick®-systeem.

Maximale controle
Couwenberg vervolgt: “Het voordeel van ons systeem is dat je geen dilataties nodig hebt. Verder houden wij, door zo veel mogelijk machinaal te prefabriceren, het bouwproces en daarmee de maatvoering maximaal onder controle. Wanneer de panelen onze werkplaats verlaten, hoeven ze op locatie alleen nog maar tegen de gevels gemonteerd te worden.”

Voor de gevels van Het Alexanderhof vervaardigde Leebo circa 250 panelen van 3.60 x 2.40 meter. De speciaal voor dit project gefabriceerde stenen zijn 115 millimeter hoog en 240 millimeter lang en hebben een grove oppervlaktestructuur in verschillende kleurschakeringen. Op 6 oktober 2015 gingen de eerste panelen richting het Alexanderhof. Leebo verwacht eind december 2015 het laatste paneel te leveren.