• Touwslager 18 5253 RK Nieuwkuijk the Netherlands
  • +31 (0)73 - 513 29 50
  • info@leebo.nl
  • nl
  • en
CSMART in de Stedenbouw
U bevindt zich hier: Home \ Nieuws \ CSMART in de Stedenbouw
8 maart 2016 - 14:33, door , in Nieuws, Geen reacties

Maritiem trainingscenter CSMART te Almere staat in de Stedenbouw.
Klik hier voor de link naar de digitale uitgave en kijk op blz. 32 en 33.
Het betreft Stedenbouw magazine editie 734, jaargang 70, 2016.
LeeFrame® met LeeBond® overhangende “balkon” gevel elementen.

De CSMART Campus in Almere Duin bevindt zich in de laatste fase van het bouwproces. Het CSMART Trainingscentrum bereikte het hoogste punt al in oktober vorig jaar en nu is de bouw van het hotel ook zo ver. Het CSMART Accommodation & Parking stijgt 50 meter boven zeeniveau uit en heeft een volledig glazen gevel.

Start van de campusontwikkeling

De met LEED Gold gecertificeerde trainingscampus voor Carnival Corporation & PLC, het grootste bedrijf ter wereld in cruisevakanties, ligt midden in het nieuwe Almeerse landschapsgebied DUIN. Paul de Ruiter Architects heeft samen met Dura Vermeer in een Design & Build de hele campus met BIM vormgegeven. Het trainingscentrum en het hotel vormen de start van de campusontwikkeling. In een later stadium kunnen er nog twee gebouwen aan worden toegevoegd.

Ondergrondse corridor

Het CSMART Accommodation & Parking is nauw verbonden met het trainingscentrum via zowel een ondergrondse corridor als een bovengronds duinpad. Het vijfsterrenhotel is opgebouwd uit vijftien lagen met 176 hotelkamers. Alle faciliteiten, zoals een restaurant en gym, zijn dicht bij elkaar in hetzelfde gebouw ondergebracht voor extra comfort en rust na een intensieve trainingsdag. Bijzonder aan de hotelkamers is de bijna vierkante vorm. De kamers hebben daardoor een ruime opzet en altijd ontspannen uitzicht over het duingebied.

Glazen gevel

Het hotel heeft een volledig glazen gevel die van plafond tot vloer rondom het hele gebouw loopt. Dezelfde aluminium luifelzonwering zoals bij het trainingscentrum is hier toegepast waardoor natuurlijk daglicht in alle ruimtes aanwezig is. De campus wordt naar verwachting in juni 2016 opgeleverd.

Bron: Bouwwereld

De gevel is vervaardigd uit bond panelen op een lichtgewicht staalskeletsysteem.