• Touwslager 18 5253 RK Nieuwkuijk the Netherlands
  • +31 (0)73 - 513 29 50
  • info@leebo.nl
  • nl
  • en
Voortgang CSmart opleidingscentrum
U bevindt zich hier: Home \ Nieuws \ Voortgang CSmart opleidingscentrum
3 december 2015 - 15:31, door , in Nieuws, Geen reacties

De eerste luifels zijn aangebracht.
LeeBond® in combinatie met LeeFrame®.

Carnival Corporation & PLC, ‘s werelds grootste cruisevaartbedrijf, heeft ons (Paul de Ruiter Architects) opdracht gegeven tot het ontwerp van een state of the art trainingscampus in een Design & Build in het nieuwe landschapsgebied DUIN in Almere. De Carnival cruiseprofessionals van over de hele wereld ontmoeten elkaar tijdens trainingsweken in het Arison trainingscentrum en verblijven in het bijbehorende Arison Accommodation & Parking. De campus is zo ontworpen dat er in de toekomst ruimte is voor uitbreiding met nog eens twee gebouwen.

Geavanceerde trainingsfaciliteiten
De Arison Academy traint jaarlijks 6.500 dekofficieren en machinisten gedurende een week op het gebied van maritieme veiligheid, hierdoor wordt de ‘next level’ veiligheidsstandaard voor de wereldwijde cruisevaart gezet. De grootste trainingsfaciliteit ter wereld beschikt over de meest geavanceerde real-size brug- en machinekamer simulatoren die noodsituaties nabootsen. Veiligheid van het personeel en de passagiers staat voorop, de Academy is daarom voorzien van de nieuwste innovaties op het gebied van veiligheidsvergrotende techniek.

Gezonde leeromgeving
De focus van de LEED Gold Arison Academy ligt op een gezonde leeromgeving om maximale prestaties te stimuleren. Veel frisse lucht, een stabiel binnenklimaat, verantwoorde materialen, perfecte akoestiek en goede daglichttoetreding zorgen voor een optimale leeratmosfeer. Het gebouw heeft een overzichtelijke structuur en een rustgevende uitstraling om de gebruiksvriendelijkheid zoveel mogelijk te bevorderen.

Eén met het duinlandschap
Het ontwerp van de Arison Academy bestaat uit de stapeling van twee werelden in het landschap van DUIN te Almere. Ondergronds zijn de vier simulatoren in het duinlandschap geplaatst, boven de grond steken drie transparante verdiepingen uit. Het centrale atrium verbindt als sociale hart de onder- en bovengrondse lagen. In de transparante plint zijn de entree en ontmoetingsruimtes gesitueerd, de leer- en trainingsruimtes bevinden zich op de bovenste verdiepingen.

Arison Accomodation & Parking
Het bijbehorende Hotel met ondergrondse parking is met de Academy verbonden via zowel een ondergrondse corridor als een bovengronds duinpad. Het 4-sterren Hotel bestaat uit veertien hotelverdiepingen, waarvan twee ondergrondse verdiepingen dienen als opslag- en parkeerruimtes. De begane grond huisvest de receptie, een groot restaurant en een gym, de elf transparante hotellagen hierboven beschikken over 176 ruime hotelkamers met fantastisch uitzicht over het IJmeer. Alle faciliteiten zijn dicht bij elkaar in hetzelfde gebouw ondergebracht voor extra comfort en rust na een intensieve trainingsdag.

Transparante architectuur
De architectuur van de beide gebouwen ademt transparantie dankzij de volledig glazen gevels. Kenmerkend is het contrast tussen de donkerkleurige tinten van de Academy en de lichte uitstraling van het Hotel. De luifels van aluminium cassettes dragen bij aan de krachtige architectuur van de gebouwen. Dankzij de luifels wordt opwarming voorkomen, maar blijven het panorama uitzicht en de lichtinval in tact.

“Luifels met een flinke overhang beschermen de transparante glazen gevel tegen zonlicht en opwarming terwijl er overal genoten kan worden van panoramisch uitzicht over de prachtige omgeving.”

LEED GOLD
De Arison trainingscampus voldoet aan hoge milieu- en duurzaamheidsstandaarden om een toekomstbestendige leeromgeving te garanderen. Er is sterk ingezet op de ecologische kwaliteit van de campus in het duinlandschap. Het duurzame klimaatsysteem zorgt voor een gezond klimaat én een zeer zuinig verbruik. Middels simulaties en 3D BIM is een optimale balans bereikt tussen een gezond binnenklimaat en een energiezuinig gebouw. Het project is gewaardeerd met een LEED Gold duurzaamheidscertificaat.

Bron: Paul de Ruiter Architects