• Touwslager 18 5253 RK Nieuwkuijk the Netherlands
  • +31 (0)73 - 513 29 50
  • info@leebo.nl
  • nl
  • en
Staalskelet frames met stenen gevel
U bevindt zich hier: Home \ Nieuws \ Staalskelet frames met stenen gevel
20 februari 2017 - 11:57, door , in Nieuws, Geen reacties

Staalskelet frames met stenen gevel voor het Revalidatiehotel te Rotterdam.
Bekijk op de pagina van HD, advies, ontwikkeling en realisatie de Timelapse video, waarbij de prefab LeeFrame® staalskelet frames en LeeBrick® stenen gevelelementen ingehesen worden.

KLik hier voor de video.
Hieronder een kleine preview van de tekst.

Architectuur

Het ontwerp is een gebouw voor mensen. Een inspirerend gebouw met een warme, vriendelijke en toch koele, chique uitstraling. Belangrijk gegeven vanuit de gemeente was de opgave een sfeer na te streven die recht doet aan de bijzondere gebouwen uit de wederopbouwperiode van Rotterdam. Gekozen is voor een thematiek van een rustig lichtgekleurd raster met een invulling van baksteen. Als spel van plastiek is de baksteeninvulling naar voren getrokken ten opzichte van het raster. Bij de topverdieping is de invulling juist terugliggend geplaatst. Hiermee is een complex gelaagd gevelbeeld gecreëerd dat resulteert in een levendige gevel, die vanuit verschillende perspectieven verrast. De rondom ontworpen luifelstrook accentueert de beëindiging én het individuele karakter van gebouw. Grote transparante glazen puien in de plint dragen bij aan het activeren van het stedelijk leven. De hoofdentree is naar wederopbouw principes prominent overhoeks aan het plein geplaatst. Het uitkragende gebouwdeel is als een soort glazen erker ontworpen. Hiervoor is een ‘gordijn’ gehangen in de vorm van verticale houten vinnen die het ritme volgen van het onderliggend maatsysteem.

Duurzaamheid

Onze duurzame keuzes voor het Revalidatiehotel:

Flexibel ontworpen gebouw, flexibel constructie- en installatieprincipe, om functiewijziging in de toekomst mogelijk te maken.
Onderhoudsvrije gevelmaterialisatie en detaillering.
Cradle-to-Cradle baksteen.
Warmte koude opslag t.b.v. duurzame verwarming en koeling van het gebouw.
Natuurlijke ventilatie in stallingsgarage.
Architectonische zonweringsoplossingen.
Daglicht als uitgangspunt in ontwerp t.b.v. comfort en een prettig leefklimaat, maar ook voor het creëren van de optimale “healing environment”.
Visueel contact met buiten, maximale daglichttoetreding.
Plattegrondontwerp gebaseerd op oriëntatie t.o.v. de zon t.b.v. een bij de functie passende beleving en energiebesparing.
Regeling kunstlicht op bewegingsmelders.
Energiezuinige liften.
Nabij gelegen OV-knooppunt (zuidplein), personeel via OV of fiets.
Maximale toegankelijkheid voor veel mogelijke doelgroepen.
Groen interieur, ontrekt CO2 uit gebouw.
Separate warmteregeling in kamers t.b.v. persoonlijk comfort.
Keuze voor binnenstedelijke locatie.
Saneren c.q. bouwen op voormalig verontreinigde grond i.p.v. locatie met schone bodem.
Efficiënt grondgebruik: grote dichtheid door maximaal en geoptimaliseerd, multfunctioneel programma op minimale kavel.