• Touwslager 18 5253 RK Nieuwkuijk the Netherlands
  • +31 (0)73 - 513 29 50
  • info@leebo.nl
  • nl
  • en
Revalidatiehotel in onze portfolio
U bevindt zich hier: Home \ Nieuws \ Revalidatiehotel in onze portfolio
1 december 2015 - 12:27, door , in Nieuws, Geen reacties

Het revalidatiehotel te Rotterdam is toegevoegd bij Referenties & Projecten.

Ontwerp

Concept

De kwaliteit van de ‘Healing Environment’ van de directe harde stedelijke omgeving is minimaal. Vanuit dit gegeven is het concept van een gebouw met twee ‘gezichten’ ontstaan. Van een harde stedelijke schil, naar een zachte en groene organische binnenwereld.

Groene Tuin

De organische binnenwereld wordt gevormd door het binnenhof, die letterlijk de ‘Groene Tuin’ van het gebouw vorm. Naast oriëntatie- en ontmoetingspunt is de belangrijkste functie de beleving van daglicht in het gebouw. Strategisch zijn op twee plekken daglichtstroken gesitueerd die het daglicht tot diep in het binnenhof laten doordringen.

Architectuur

Het ontwerp is een gebouw voor mensen. Een inspirerend gebouw met een warme, vriendelijke en toch koele, chique uitstraling. Belangrijk gegeven vanuit de gemeente was de opgave een sfeer na te streven die recht doet aan de bijzondere gebouwen uit de wederopbouwperiode van Rotterdam. Gekozen is voor een thematiek van een rustig lichtgekleurd raster met een invulling van baksteen. Als spel van plastiek is de baksteeninvulling naar voren getrokken ten opzichte van het raster. Bij de topverdieping is de invulling juist terugliggend geplaatst. Hiermee is een complex gelaagd gevelbeeld gecreëerd dat resulteert in een levendige gevel, die vanuit verschillende perspectieven verrast. De rondom ontworpen luifelstrook accentueert de beëindiging én het individuele karakter van gebouw. Grote transparante glazen puien in de plint dragen bij aan het activeren van het stedelijk leven. De hoofdentree is naar wederopbouw principes prominent overhoeks aan het plein geplaatst. Het uitkragende gebouwdeel is als een soort glazen erker ontworpen. Hiervoor is een ‘gordijn’ gehangen in de vorm van verticale houten vinnen die het ritme volgen van het onderliggend maatsysteem.

Programma

160 kamers inclusief logeer- en sanitaire voorzieningen, behandelkamers, een speciale NAH afdeling met huiskamer, een polikliniek, behandelkamers en oefen / fitnesszalen, restaurant, grand café, grootkeuken, stallingsgarage, ruime entree met wachtruimte en door het gebouw diverse verblijfshoekjes.

Bron: overhd.nl